Sisam, Kos ve Simi'de sular durulmuyor; halk öfkeli

08.05.2014 14:05

"50'de Midilli'de" buluşmasını Kuzey Ege'ye kaptıran bazı Yunan adalarında yerel yetkililerin ve halkın öfkesi dinmek bilmiyor. Buluşmanın açıklanmasından bu yana ardı ardına gösteriler yapılan adalarda herkes birbirini suçlarken, günah keçisi arayan halk bağımsızlık da dahil her konunun masada olduğunu konuşmaya başladı.

Sisam Valisi Elefteriu Poupulas "Buluşma programının Türkiye'ye yakın tüm adalarla görüşülmeden karara bağlanması tam bir skandal. Midilli kime ne peşkeş çekti de okazyonu kaptı; bilmeyiz. Ama bu işin peşini bırakmayacağız." dedi. Midilli'nin şirin bir Yunan adası bile olmadığına dikkat çeken Poupulas "Sisam bu buluşmaya her şekilde evsahipliği yapabilirdi. Toplu fiyat da konuşabilirdik. Yazık oldu." şeklinde sözlerini bitirip basın toplantısından ayrıldı.

Kos'ta sokaktaki adam "Biz bu tür işlerin Bodrum'da yapıldığını bilirdik. Eğer Yunan adası isteniyorsa aleme en yakın olan ada bizimki. Yetkililer uyumasa böyle olmazdı. Artık bu pespayeliğe bir son vermek gerekiyor. Bağımsızlık tek çözüm" görüşünde birleşiyor.

Simi bu işten en mağdur olduğunu düşünen ada. Simi otelciler derneği başkan yardımcısı Elena Voulakis "Denzise deniz, Manos'sa Manos, kafiyeyse kafiye "50'de...Simi'de" daha derli toplu. Yazık oldu. Yapılacak tek şey davetlilere mazeret olacak şekilde servisi patlatmak." dedi.

Midilli cephesinde ise sessizlik hakim. "Bizi bu polemiğin içine çekmek isteyenler var. Alet olmayacağız. Biz işimize bakıyoruz. Hedef bu yükün altından en iyi şekilde kalkmak" diyen yetkililer yolsuzluk iddialarını cevapsız bırakmayı tercih etti.